Paul Rinkens opent Van Speijk Innovatie Arena

Paul Rinkens, die de origineelste en creatiefste ondernemer in de Nederlandse hotelwezen wordt genoemd, opent de Van Speijk Innovatie Arena op 24 maart aanstaande. Tijdens zijn openingsverhaal zal hij de aanwezigen prikkelen om met hem op zoek te gaan naar de aard van het innoveren.

Rinkens (1960) werkte na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht voor maatgevende hotelketens in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Hij ging terug naar Maastricht om ruimte te vinden voor zijn hang naar het onconventionele en individuele.

Hij is bekend geworden als bedenker van nieuwe hotelconcepten zoals de Qbic Hotels, een keten van voordelige designhotels. Maar ook bedacht hij de Cubi, een kant-en-klare luxe hotelkamer in de vorm van een kubus, die zo in een gebouw kan worden geschoven.

De Cubi’s worden in China geproduceerd en gebruiksklaar naar Europa verscheept. Een leegstaand kantoorpand wordt zo in no-time omgebouwd tot hotel. Vanuit zijn ondernemen Tomorrow Today creëert hij nieuwe formats voor onder meer de vastgoed- en hospitality branche. Rinkens omschrijft zijn visie op zakendoen als tegendraads, grenzen opzoeken en waar mogelijk barrières doorbreken.

 

Over Van Speijk

Paul Rinkens opent met zijn verhaal de Van Speijk Innovatie Arena. Die middag wordt een unieke innovatie game gespeeld met vernieuwers uit de communicatiebranche. Een deskundige jury bepaalt aan het eind van deze middag wie de Van Speijk Innovatie Prijs 2010 mee naar huis neemt. Het publiek wijst de publiekswinnaar aan.

 

De Van Speijk Innovatie Prijs (VSIP) wordt jaarlijks uitgereikt aan een belangrijke vernieuwer binnen de communicatiebranche. Dit jaar dragen de vijf partners van Van Speijk hun belangrijkste innovator voor, die zullen strijden om de VSIP in de Innovatie Arena.

Met een breed samengesteld team zullen ze hun concept, product of werkwijze op innovatieve wijze uitwerken. Iedereen die deelneemt aan deze middag, wordt ingedeeld in één van de teams. De game is ontwikkeld door MindGame dat de afgelopen jaren vele games heeft ontwikkeld en garant staat voor een innovatieve, creatieve opzet.

 

De Van Speijk Innovatie Arena wordt gehouden op donderdagmiddag 24 maart 2011 in het Dialogue House in Amsterdam ZO. Kosten bedragen E. 75 excl. BTW